АРХИВА ВЕСТИ ЈАНУАР
 

ПРИЈЕМ ДЕЦЕ ПАЛИХ БОРАЦА И РАТНИХ ИНВАЛИДА

30.01.2009.

Председник Скупштине Градске општине Палилула Милан Ђурћевић и чланови Већа Градске општине Палилула Милан Стевановић, Зорица Стоиљковић и Милан Андријић примили су једанаесторо деце, узраста од 3 до 14 година, палих бораца у последњем рату и чланова Удружења ветерана и ратних инвалида Општинског одбора Палилула. Малишанима су овим поводом уручени скромни поклони. Пријему су присуствовали Љубомир Тршић, председник Удружења ветерана и ратних инвалида ОО Палилула и Љубиша Стаменковић, председник Уније удружења ратних инвалида Града Ниша ратова 90-тих.

детаљније

 

СУСРЕТ УЧЕНИКА И УЧИТЕЉА

26.01.2009.

Поводом обележавања Дана Светог Саве, Градска општина Палилула организовала је пригодну свечаност у малој сали Нишког културног центра. Сусрет 47 учитеља основних школа са Палилуле, који су у пензији и 90 ученика који су у периоду 2006 -2009 године на најбољи начин представљали своје школе на такмичењима из српског језика, књижевности и историје, био је веома срдачан. У име руководства Општине Палилула присутне госте је поздравио Милан Ђурђевић, председник Скупштине, који је истакао да је брига о деци, њиховом образоваању једна од приоритетних активности Општине.

детаљније

 

ОТВОРЕНА АПОТЕКА У НАСЕЉУ ЦРВЕНА ЗВЕЗДА
23.
01.2009.

У згради месне канцеларије насеља Црвена Звезда, Градске општине Палилула, поред постојеће амбуланте, отворена је и организациона јединица Апотека Ниш. Око осам хиљада становника Црвене звезде убудуће ће се лековима снабдевати у новоотвореној апотеци у њиховом насељу. Отварању апотеке, која ће пратити рад постојеће здравствене станице Дома здравља у насељу Црвена звезда, присуствовали су Милан Ђурђевић, председник Скупштине Градске општине Палилула и Благоје Брадић, члан градског Већа.

детаљније

 

ПРОМОВИСАНА АСОЦИЈАЦИЈА ПРИВРЕДНИКА СРБИЈЕ И КИНЕ
22.01.2009.

 Симболичним пресецањем траке, у кинеском трговинском «Азија центру - Нови век» у Нишу, председник Скупштине Градске општине Палилула Милан Ђурђевић и председник кинеских предузетника Гуо Сијао означили су почетак рада Асоцијације привредника Србије и Кине. У присуство представника Министарства спољних послова Србије, представника Кинеске амбасаде у Београду, представника нишких градских општина Палилула и Панталеј, општина из нишавског округа: Сврљиг и Гаџин Хан, Републичке и Регионалне привредне коморе Ниш, као и представника Удружења приватних предузетника, овај догађај најавио је нове облике привредне сарадње Кине и Србије.

детаљније

 

ОДРЖАНА ШЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА

 16.01.2009.

 Шеста седница Скупштине Градске општине Палилула, коју је сазвао председник Скупштине Милан Ђурђевић, одржана је у петак 16. јануара. 2009. године, у сали НКЦ-а. Након усвајања записника са претходне седнице, одборници су усвојили Одлуку о допуни одлуке о накнадама одборника, чланова радних тела и одборничких група као и донели решење о разрешењу чланова Комисије за административна мандатно - имунитетска питања.

детаљније

 

ЗНАЧАЈНА ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДИ И СТОЧАРСТВУ

08.01.2009.

Председник Градске општине Палилула, проф др Игор Новаковић и општински већник Бобан Микић, приредили су пријем за представнике пољопривредних удружења и индивидуалне пољопривредне произвођаче који су у 2008. остварили запажене резулатате. Срдачан сусрет овим поводом, наговестио је и садржајну сарадњу локалане управе и индивидуалних пољопривредних произвођача и у 2009.години. Председник Новаковић је затражио веће јединство произвођача хране и најавио за почетак марта месеца оснивање општинског Фонда за пољопривреду који би уз подршку Министарства пољопривреде Србије,...

детаљније